Afbeelding

Zeer succesvol weekend voor leden Heuvelruiters uit Wezep

Sport

De ponyruiters van Rijvereniging de Heuvelruiters uit Wezep reden afgelopen zaterdag de 3e en laatste selectiewedstrijd dressuur en springen in Nunspeet. Ze waren daarbij zeer succesvol. 


Yaël Kooiker behaalde met Elexa de titel kringkampioen M2 D/E. Op de wedstrijd zelf wist Yaël de eerste prijs te winnen met 203 punten. Ook wist Yaël de tweede prijs te halen in de 90 cm cat. D/E. Jasmijn Oude Alink en Kayra behaalden het kringkampioenschap in de M1 dressuur categorie C en op de dag zelf behaalde ze de 1e prijs met 208 punten. Robby van Bregt werd met zijn pony Kasall van Equi Center kampioen in de B dressuur categorie D/E. Zaterdag behaalde hij de tweede prijs met 207,5 punten. Femke van den Broek met Old Avenue’s Hedwig werd gehuldigd als kringkampioen in de categorie 50 cm cat. A/B. Femke en Velvet Mistery sprongen naar de 1e prijs in de 60/70 cm cat. C. In de middag gingen ze de dressuurring in (B cat. ABC) en wonnen de 3e prijs met 199,5 punten. 

Anwen Zoet en Ysselvliedt’s Siërra Grande mochten ook een prachtig kampioenslint omhangen. Zij werden kampioen in de B dressuur cat. A/B.
Daarnaast behaalden ze de 2e prijs in het springen 40 cm cat. A/B. Ysselvliedt’s Hello Goldstar en Anwen wonnen ook nog de 1e prijs in het springen 40 cm cat. A/B

Maud Leeuwis blijft in vorm met Pippin’s Pride AT. Ze haalde de 1e prijs met 215,5 punten in de B dressuur. In het parcours (80 cm cat D/E) wist Maud in het eerste parcours een 2e prijs te veroveren met 73,5 stijlpunten. In het tweede parcours was het oranje lint voor Maud met 76,5 stijlpunten. Haar andere pony Coelenhage’s Prince George werd in de B-dressuur 2e met 201 punten. Anneloes van de Weg won met Queen of the South OB een 1e prijs in het springen 70 cm cat D/E.

De afvaardiging voor de regiokampioenschappen is nog niet bekend. Dus het is nog even afwachten wie er, naast de kampioenen, nog meer een ticket hebben bemachtigd voor de kampioenschappen.

Paarden

Anne Klein was de afgelopen week bijna alle dagen op de Almelose Ruiterdagen te vinden. Met MacBeth reed ze maar liefst 5 proeven op M1 niveau en wist ze 4 x het oranje lint te winnen. Hiermee was ze verzekerd van een plek in de finale. Deze finale reed zij zondag vol overgave en met een score van 70% werd zij de winnaar van de finale. Ook had Anne Klein twee springpaarden mee. Jakarta sprong in de 1.10 mooie rondes. Zo mochten zij zondag ook in het finale parcours aan de start verschijnen. Een foutloze rit en foutloze barrage leverde de combinatie een 5e plek op. Hannelore was deze week ook mee. In de 1.20 werden de ‘voorrondes’ zo goed afgesloten dat ze ook hier in de finale mochten starten. Helaas ging er een balkje af in de driesprong. Maar voor Anne kan deze week niet meer stuk.

Anne Klein startte donderdag Nicolai in de B dressuur en wist twee keer het oranje lint mee naar huis te nemen. Haar proeven werden beloond met 219 en 214 punten. Hiermee mocht ze een startbewijs voor de finale ophalen. In de L2 zadelde ze Merlin en behaalde ze 2 keer een 4e prijs met 217,5 en 216,5.

Anne-Marije van den Berg reed vrijdag in de Z1. Ze won hier de eerste proef met 232,5 en in de tweede proef nam ze de 3e prijs mee met 228 punten. Ook zij mocht zich in de finale laten zien.

Deze finale werd gewonnen door Anne Klein. Ze won met een gemiddeld percentage van 69,33%. Anne-Marije van den Berg werd 3e, met een score van 68,57%.

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05