Afbeelding
Shutterstock

Hardloopevenement Run for Joyce stopt; nieuw initiatief in de maak

Algemeen

Stichting Run for Joyce stopt met het organiseren van het hardloopevenement Run for Joyce in Oosterwolde. Via een nieuw initiatief zal er gesport worden voor kinderen in nood. 

Aanleiding voor dit besluit is een samenloop van omstandigheden. Allereerst heeft de initiatiefnemer, tevens voorzitter van de stichting, Niels Visser, een aantal maanden geleden te kennen gegeven dat zijn bijdrage aan de stichting niet meer past in de huidige invulling van zijn agenda.

Daarnaast hebben er de afgelopen jaren ontwikkelingen plaats gevonden rondom het doel (meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in China realiseren). Deze ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat er momenteel geen directe lijnen meer lopen tussen Stichting Run for Joyce en de kinderen in China. Hierdoor is ons zicht op besteding van de opbrengsten lastiger geworden.

Tevens is het dit jaar nog niet mogelijk om optimaal gebruik te maken van de gewenst start/finish locatie vanaf de parkeerplaats van Hart van Oosterwolde (voorheen Sportpark de Heughte) vanwege de werkzaamheden aldaar.

De afgelopen maanden zijn gebruikt om de mogelijkheden in kaart te brengen om dit jaar toch een Run for Joyce te organiseren, helaas is het niet mogelijk gebleken om dit op het gewenste niveau te organiseren.

Voor het bestuur van Stichting Run for Joyce is het spijtig om dit besluit te moeten nemen. Echter kijken zij zeer dankbaar terug op een rijk gezegende periode waarbij honderden kinderen en volwassen letterlijk in beweging zijn gekomen voor gehandicapte weeskinderen. Tevens stonden er elk jaar weer tientallen vrijwilligers klaar om hun steentje geheel vrijblijvend bij te dragen. Daarnaast hebben vele trouwe sponsoren bijgedragen aan het mogelijk maken van een financiële ondersteuning aan het werk in China. “In totaal hebben wij hierdoor de afgelopen jaren meer dan 100.000 euro aan ondersteuning mogen aanbieden.”


Edward Hofman, bestuurslid Run for Joyce, is vooral dankbaar en ziet uit naar een hoopvolle toekomst: ‘Als bestuur willen wij alle betrokkenen bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Weet dat iedere meter die gerend is, elke minuut die vrijwillig besteed is en elke euro die gegeven is, bijgedragen heeft aan meer gerechtigheid voor weeskinderen in nood! Dit geeft ons ook weer hoop voor de toekomst’

Hoop die zij graag willen blijven bieden aan kinderen die het nodig hebben. Daarom zijn zij momenteel hard aan het nadenken over een vervolg. Ook hierbij moet gedacht worden aan een sportevenement waarmee aandacht gevraagd wordt voor een specifiek doel om hoop te bieden aan kinderen, waar mensen in beweging gezet worden en waarmee financiële middelen gegenereerd worden voor het bieden van praktische ondersteuning aan het doel. Hoe dit initiatief er uit gaat zien en waar dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend. De organisatie wil de komende periode gebruiken om dit verder vorm te geven en hoopt daar in de tweede helft van dit jaar meer over te kunnen communiceren.

Indien er naar aanleiding van het genomen besluit vragen of opmerkingen zijn of als er interesse is om mee te helpen aan het nieuwe initiatief dan kan er contact worden opgenomen met het bestuur via de website van Run for Joyce.

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05