Afbeelding
Jolvo

Lustrum Eigenheimers 5 in Noordeinde goed bezocht

Algemeen

Het 5e kunstweekend Eigenheimers “Kunst van eigen bodem” werd donderdag 23 juni geopend door Johan Neevel, nu dorpsambtenaar van onder meer Noordeinde, maar altijd al betrokken geweest met ‘t Noorden. Johan heeft samen met burgemeester Tanja Haseloop-Amsing een bord onthuld met artikelen en foto’s van de exposities van de afgelopen jaren.

De opening werd onder toezicht van groot aantal aanwezigen verricht. Na de opening werd de traditionele champagne en puntzakken Eigenheimer-friet uitgedeeld. Tijdens deze opening bracht de muzikale familie Reinders muziek ten gehore met gitaar, orgel, keyboard en blokfluit. Op de vrijdag werd een muzikale bijdrage gedaan door Bert -Jan (piano) en Hester van de Weerd (viool). Op zaterdag heeft Eva Hupkes op piano de mensen laten genieten van haar pianospel (op keyboard).

“Op zaterdag waren er verder buiten dansvoorstellingen en binnen workshops van kleien/keramiek, vilten, papierkunst en drukkunst. Daarnaast kon buiten een gigantische toren gebouwd worden van bamboestiek”, licht Hans van de Wetering toe. “Vooral de jeugd was hier samen met begeleider Willem erg actief mee, de torens reikten tot boven de bomengrens. 

Bij deze 5e editie deden in totaal meer dan 40 deelnemers uit Noordeinde en Kerkdorp mee. Normaal werd de expositie om de 2 jaar gehouden, maar door corona was de laatste versie 1,5 jaar uitgesteld. Maar dit lustrum kon gelukkig zonder problemen gevierd worden.

Marieke ten Berge en Paula de Ruiter hebben op de basisschool workshops in drukkunst gegeven wat ook op de expositie tentoon werd gesteld. Er was een grote diversiteit aan kunstvormen als schilderen, aquarel, tekenen, keramiek, fotografie, grafiek, houtbewerking, mozaïek, bloemsierkunst, haak-/breiwerk, linoleum, glas-in-lood, vilten en papier-kunst.. “Ook het niveau lijkt bij elke editie weer hoger te zijn.”

Dit jaar deden er weer oude bekenden mee, maar ook nieuwkomers. “Er deden een aantal nieuwe inwoners mee: het lijkt wel of Noordeinde een aantrekkingskracht heeft op mensen die van ruimte en vrijheid houden, daardoor vaak met een kunstzinnige inslag.”

De organisatie was erg tevreden over de grote opkomst qua deelnemers en bezoekers en kwaliteit van de ingeleverde kunst. “Het was wederom een heel gezellig kunst-weekend in Noordeinde!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05