Hans van Renselaar moedigt graag iedereen aan om te gaan hardlopen.
Hans van Renselaar moedigt graag iedereen aan om te gaan hardlopen. Eigen foto

Frisse nieuwe start voor Prestatieloop Oostendorp

Algemeen

De prestatieloop Oostendorp maakt een nieuwe, frisse start. In plaats van op donderdagavond, wordt de loop nu gehouden op zaterdagochtend.

Hans van Renselaar uit Elburg licht toe: “De prestatieloop wordt gehouden op zaterdag 2 juli en is onderdeel van de Oostendorp dagen. Met een gewijzigd programma, waardoor we na 7 jaar op zoek moesten naar een nieuwe looproute, start- en finishlocatie. Die hebben we gevonden en in coronatijd getest door in 2020 en 2021 een Strava online hardloopevent te organiseren. Lopers konden zelf bepalen wanneer ze gingen lopen; de beste GPS tijden op de 5 en 10 km werden beloond door de sponsor met een paar leuke prijzen. Dit jaar willen we als het weer en corona het toelaat weer een live event houden.” Hans is liefhebber van hardlopen en heeft naast zijn fulltime baan op vrijwillige basis in coronatijd diverse Strava online events georganiseerd. “Ik ben geen lid van een loopgroep of atletiekvereniging, maar vond en vind het een leuke uitdaging om mensen aan te zetten om te gaan hardlopen. Zelf heb ik onlangs de halve marathon van Zwolle gelopen en heb voor de 9e keer het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen.”  

De nieuwe start- en finishlocatie is aan de voorzijde van het gemeentehuis in Oostendorp (voorheen op het evenemententerrein achter de PWA-school). De nieuwe route gaat over en langs landgoed Old Putten en Landgoed Schouwenburg in plaats van over de weg richting Oosterwolde. “Het ‘voordeel’ is dat er een afwisseling van ondergrond is: klinkers, onverhard en verhard met een paar smallere trails. Voorheen werd er enkel over asfalt gelopen in en om de kern Oostendorp.” Voor de beste drie lopers zijn er prijzen in de vorm van waardebonnen van lokale ondernemers tussen 10 en 20 euro. “De voor-inschrijving kan nu online via www.inschrijven.nl”, legt Hans uit. “Na-inschrijving kan tot een kwartier voor de start. De afstanden zijn nog hetzelfde: er is een loop van 5 en een loop 10 km. Er is dit jaar helaas nog geen jeugdloop. Onder alle deelnemers met een startnummer worden mooie prijzen verloot.” De 10 km loop start om 9.00 uur, de 5 km aansluitend om 10.00 uur. “Hierbij een sportieve uitnodiging om deze prachtige nieuwe route te lopen dan wel de lopers te komen aanmoedigen langs de route of bij de start/finish aan de voorzijde van het gemeentehuis.” Meer info: https://twitter.com/in_Oostendorp

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05