Stef van Oene na de 4-1 tegen Voorschoten'97, afgelopen zaterdag
Stef van Oene na de 4-1 tegen Voorschoten'97, afgelopen zaterdag Harry ten Hove

WHC maakt zich op voor ‘grande finale’

Algemeen

WHC staat op de drempel van een terugkeer in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De laatste horde heet vv Nieuwenhoorn en moet zaterdag genomen worden op het neutrale terrein van OJC in Rosmalen. 

Nick Hoekman

in vv Nieuwenhoorn treft WHC, voor het grote publiek, een tamelijk onbekende tegenstander. De Nieuwenhoorners stapten in 2014 als Hoofdklasser over van het zondag naar het zaterdagvoetbal, waarna ze vervolgens in de 4e klasse werden ingedeeld. Dat de club er sindsdien op gebrand is om terug te keren op het oude niveau, blijkt acht jaar later wel: de Zuid-Hollanders strijden met het Wezepse voetbalbolwerk om een ticket in de Hoofdklasse.

Trainer van WHC, Richard Karrenbelt, is helder over de kansen van zijn team tegen vv Nieuwenhoorn. “Het is een wedstrijd over één finale, dus de vorm van de dag is bepalend. Je kunt niks meer goedmaken. Alleen kun je de vorm van de dag niet kopen bij de supermarkt”
Mocht het zaterdag wel snor zitten met de Wezeper vorm van de dag, dan is dat zeker geen overbodige luxe. De opponent uit Nieuwenhoorn beschikt over een brok aan ervaring. “Het is een vereniging met een missie om weer terug te komen in de hoofdklasse. Ze hebben een ervaren ploeg, met bepaalde kwaliteit spelers die bij bijvoorbeeld een Barendrecht en een Quick Boys hebben gespeeld. We moeten hopen dat we dan met ons jeugdige elan slagvaardiger kunnen zijn.”

Karrenbelt gaat er van uit dat Wezep zaterdag leegloopt voor de finale in Rosmalen. “Ik verwacht zeker dat er veel mensen mee gaan, omdat er de laatste tijd altijd veel mensen meegaan met uitwedstrijden én we ook met thuiswedstrijden heel veel mensen trekken. En dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de situatie hè. We eindigden afgelopen zaterdag, alhoewel dat misschien toeval was, met negen Wezeper jongens. Dan weet je ook, wanneer je goed speelt en wint met allemaal Wezepers op het veld, dan wordt het publiek ook enthousiast.”

Voor een leek lijkt een wedstrijd in Rosmalen op papier misschien een flinke trip te zijn, toch heeft volgens Karrenbelt zijn team het afgelopen seizoen qua busreizen meer dan genoeg zitvlees gekweekt. “We zaten afgelopen seizoen in (district. red) Noord, dus dit is bijna een thuiswedstrijd voor ons. We maakten bijna elke uitwedstrijd reizen van minimaal anderhalf uur. Dat zijn we zaterdag niet kwijt aan reistijd.”
Voor de Wezepers zaterdag geen rare fratsen qua voorbereiding. “Je moet ook gewoon normaal blijven doen. Hoe gekker je doet, hoe anders spelers de wedstrijd gaan benaderen. Gewoon normaal doen en maximaal presteren. En als maximaal presteren leidt tot winst, dan is het feest. En als het geen winst wordt, dan is het even balen. Maar dan mogen we echt heel trots zijn. Wij doen onze normale voorbereiding, we zullen wel een broodzakje meekrijgen voor onderweg. Maar misschien krijgen we dit keer wel een stukje Mars als extraatje”, zo besluit de trainer met een glimlach.

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05