Het is inmiddels drie jaar geleden dat de vorige editie is gehouden.
Het is inmiddels drie jaar geleden dat de vorige editie is gehouden. eigen foto

Bigpop in Oosterwolde: ‘Heel blij dat het eindelijk weer mogelijk is’

Algemeen

Ze mogen weer! De organisatoren van het Bigpop Festival moesten twee jaar tandenknarsend toekijken hoe het evenement vanwege corona afgelast werd. Zaterdag 9 juli is het weiland aan de Kleine Woldweg 9 in Oosterwolde ‘the place to be’. Naast tal van optredens zijn er andere activiteiten. “We mikken op het hele gezin”, aldus Albert Nijhof.

Barry Wensink

De organisatie is in handen van ‘Harken voor Helden’. Deze stichting is een aantal jaren geleden opgericht en de initiatiefnemers komen met diverse activiteiten en na afloop gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel.

Bigpop dus. De negende editie om precies te zijn en de eerste keer was in 2004. We vragen aan Nijhof hoe frustrerend het was dat het tot tweemaal toe niet door kon gaan. “Gelukkig hadden we nog niet veel kosten gemaakt. Ook is het mooi dat alle bands die we geboekt hadden, op 9 juli aanwezig kunnen zijn. Het gaf ons in ieder geval de tijd om de randzaken goed te regelen. Bijvoorbeeld de terreinindeling.”  

Deze editie treden acht (lokale) bands op en dat zijn er enkele meer vergeleken met de laatste keer in 2019. “Het zijn ‘Stones Sessions’, ‘Beatcrooks’, ‘The Euros’, ‘Scrum’, ‘JAY-P’, ‘The Boothill Stompers’, ‘Blue-ish/Deeper’ en ‘Different Socks’.” 

Er is een heus springkussenfestijn en enkele workshops, zoals graffiti en gitaarbouwen. Belangstellenden kunnen vanaf 14.00 uur terecht op het terrein en dat was in het verleden (pas) om 19.00 uur. Nijhof legt uit: “Toen konden we doorgaan tot 02.30 uur, maar de gemeente heeft ondertussen de regelgeving aangepast en daarom moet de muziek om middernacht stoppen als de zondag begint. Daarna moet het terrein leeglopen. Vanaf 14.30 uur gaat de eerste band spelen.” Op het terrein zijn tal van mogelijkheden om eten en drinken ‘te scoren’. Er is een barbecue, patat en snacks en (speciaal)bier uit de tap.

Kinderen tot twaalf jaar mogen op 9 juli gratis naar binnen. Volwassenen betalen in de voorverkoop 20 euro voor een entreebewijs en op de dag zelf is dat een tientje meer. 

“Het is lastig om in te schatten hoeveel bezoekers er komen. Voor corona was het stijgende en de laatste keer zaten we boven de duizend. Ik zou heel blij zijn met 1.300 belangstellenden. Is het slecht weer, dan kan het tegenvallen en gaan we, letterlijk en figuurlijk, nat. We hebben een goede line-up, dus daar kan het niet aan liggen.” Info: www.bigpopfestival.nl 

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05