Afbeelding

Oproep kabinet om toekomstperspectief ondernemers

Algemeen

Jan Nathan Rozendaal: biedt onze ondernemers perspectief

De gemeente Elburg wil dat het kabinet ondernemers, horeca, sport en de cultuursector toekomstperspectief biedt. Hiermee sluit de gemeente zich aan bij de vele andere gemeenten die een soortgelijke oproep hebben gedaan. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal vindt het heel belangrijk dat er nu meer perspectief komt voor de getroffen groepen: “Al twee jaar lang hebben winkeliers, horecabedrijven, sport en de cultuursector laten zien dat zij in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen. Onze ondernemers hebben veel gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. Laat hen nu niet in de kou staan en bied een realistisch perspectief.”

Vandaag hebben de burgemeesters van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) een gezamenlijke oproep vastgesteld. De Veiligheidsregio roept het kabinet o.a. op om …” meer ruimte te geven om deze ondernemers op een verantwoorde en veilige manier te laten ondernemen. Als u daar geen mogelijkheid toe ziet, verzoeken wij u deze ondernemers goed, beter dan nu, financieel te compenseren.”

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal wil nu dat het kabinet heel goed kijkt naar de mogelijkheden voor winkeliers, de horecabedrijven, sport en de cultuursector: “Biedt hen meer mogelijkheden. Want zo langer door gaan kan in ieder geval niet. Wij verwachten van het nieuwe kabinet dat zij onze oproep en die van de andere gemeenten bij hun belangenafweging, voorafgaand aan hun besluit van 14 januari, zwaar laat meewegen. Geef onze ondernemers weer de ruimte om, op een verantwoorde en veilige manier, te ondernemen!”

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05