Afbeelding
Shutterstock

Wandeling voor vrijheid toegestaan in Elburg

Algemeen

De gemeente Elburg heeft van de organisatie “Verbinding in Vrijheid” een melding gekregen voor het houden van een wandeling voor vrijheid. De organisatie wil een tegengeluid geven over het coronabeleid. Dit gebeurt in de vorm van een vreedzame wandeltocht, die vanavond (vrijdag) om 19:00 start.

De activiteit valt onder de werking van de Wet openbare manifestaties. De gemeente is na overleg met de organisatie tot de conclusie gekomen dat de bedoelingen positief zijn. Daarom heeft de gemeente toestemming gegeven voor het houden van een vreedzame wandeling.

In overleg met de gemeente is gekozen voor een route waarbij de veiligheid optimaal is gegarandeerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling de route door de Vesting te laten lopen. De belangstelling voor de wandeling blijkt groter dan de inschatting van 150 deelnemers. Daarom is in overleg tussen gemeente en organisatie gekozen voor andere route. Die loopt vanaf Het Schootsveld naar de Paterijstraat, naar de Vackenordestraat en gaat via de Omloop en Zwolscheweg weer naar Het Schootsveld.

Voor de veiligheid van alle deelnemers en voor het toezicht op het juiste verloop van de wandeling, is de hulp van verkeersregelaars, boa’s en politie ingeroepen.

Gedurende de wandeltocht zal het autoverkeer en de busdienst van Reisss mogelijke vertraging ondervinden. De gemeente vraagt om begrip en geduld bij de eventuele vertraging.

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05