DCIM\100MEDIA\DJI_0106.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0106.JPG

‘We gaan gewoon weer knallen’

Algemeen

Hanneke Bloemendaal

Wat begon als een gewone dinsdag eindigde voor Bernard, Gea en Lorenzo Huisman in een dinsdag die nooit meer uit hun geheugen gewist zal worden. Hun bedrijf, Rhodos Wellness in Oldebroek brandde in een paar uur tijd tot de grond toe af.

Gea en haar man waren op de dag dat de brand uitbrak, net als veel personeelsleden, aanwezig in het pand. “Het is ongelooflijk hoe hard vuur zich kan verspreiden. Je schrikt je echt kapot. Ik riep ‘Iedereen naar buiten, jongens, naar buiten!!’ We hebben direct alle auto’s en bussen weggehaald, dan heb je in ieder geval nog vervoer.” De brand ontstond rond vier uur en greep zo razendsnel om zich heen dat de brandweer direct opschaalde. “Er liepen wel zo’n honderd man rond, maar het pand was niet meer te redden. We zijn ‘s avonds rond half acht weggegaan, toen was het voorste stuk van het gebouw ingestort. De volgende ochtend begon het vuur weer op te laaien en is de brandweer weer gekomen om na te blussen.” Ze vervolgt: “We hadden net de verbouwing afgerond, alles in mooi antraciet met grote witte letters, en dan is in één klap alles weg. Er gaat wel wat door je heen als je al 28 jaar met je bedrijf bezig bent en het voor je ogen ziet verdwijnen. Onze zoon Lorenzo werkt sinds vier jaar ook in de zaak,- hij is heel sterk in het online gebeuren-, dus bij ons in het gezin gaat het eigenlijk altijd over Rhodos. De tranen staan in je ogen, maar we zijn heel blij dat er geen persoonlijke ongelukken hebben plaatsgevonden. Gelukkig hebben we elkaar nog. Naar omstandigheden gaat het goed met ons en eigenlijk hebben we geen tijd om na te denken. Je zit in een flow. Je kunt wel achterom kijken, maar je moet verder. Dus staan we er positief in.”

Het gezin krijgt veel hartverwarmende reacties en ondervindt veel steun van het personeel; de eerste ondernemende stappen zijn al weer gezet. “We hebben al collega’s bij ons thuis zitten die online aan het werk zijn Er komt nog voorraad binnen en alle producten die geleverd kunnen worden, zetten we op onze website. We hebben inmiddels een tijdelijk pand gevonden, dat we nu gaan inrichten om zo snel mogelijk weer door te starten. We gaan gewoon weer knallen.” Ze besluit: “Graag willen we hierbij iedereen bedanken voor zoveel lieve reacties. Dit sterkt ons enorm.”

‘Gelukkig hebben we elkaar nog.’

!
Afbeelding
Sprekers en artiesten laten van zich horen tijdens ‘Leven in het Licht’ 13 aug, 08:18
Afbeelding
Lokale kunstenaars presenteren zich op unieke wijze in de gemeente Oldebroek 12 aug, 13:51
Afbeelding
Open dag MFC Hart van Oosterwolde 12 aug, 13:13
Afbeelding
Nieuw seizoen voor Wezeper badmintonners 12 aug, 09:51
Afbeelding
Braderie en muziek centraal tijdens vijfde Vestingdag in Elburg 11 aug, 08:12
Afbeelding
Oogstfeest gaat niet door 10 aug, 16:52
Afbeelding
Evert van ‘t IJssel: van karpervisser tot omroeper (en nog veel meer) 10 aug, 08:05