Pasen in Oekraïne
Columns - 19 apr, 10:04

Pasen in Oekraïne

Wat zal ik zeggen op Paasmorgen in mijn eigen kerk? Ik worstel daar deze dagen mee. Ja, met Pasen vieren we dat Jezus de dood heeft overwonnen, maar die gedachte ‘vloekt’ to..

Dooddoeners
Columns - 12 apr, 08:59

Dooddoeners

Ach, het heeft zo moeten zijn… Kunnen we het over iets gezelligers hebben? Ik weet precies hoe jij je voelt! Ach, jij gaat nog lang niet dood! Hé, het leven gaat door! Gecond..

Beslaglegging in de mix
Columns - 5 apr, 08:38

Beslaglegging in de mix

Sinds de oorlog in Oekraïne zie je het steeds meer in het nieuws: beslaglegging op geld, luxe villa’s of superjachten van Russische oligarchen. Echter, mag dit zomaar en waa..

Oorlog
Columns - 22 mrt, 08:12

Oorlog

Als je dit woord een aantal keren herhaalt, krijgt het steeds meer impact en ga je beseffen wat de mensen in de Oekraïne meemaken. Het is bijna niet fatsoenlijk om hiermee e..

God, tref ze!
Columns - 15 mrt, 08:05

God, tref ze!

De combinatie van religie en geweld kan een zeer explosief mengsel opleveren. Hoe veel oorlogen werden niet gevoerd met de zegen ‘van boven’? Aan beide kanten bidt men tot ..

Wat is nu echt belangrijk in het leven?
Columns - 9 mrt, 08:44

Wat is nu echt belangrijk in het leven?

Drie broers zijn het die hen met elkaar verbindt, de drie schoonzussen. Ze wonen over het land verspreid, waardoor ze elkaar niet vaak zien

Grote vragen
Columns - 8 mrt, 08:43

Grote vragen

Terwijl de nieuwsberichten over Oekraïne en Rusland onze huiskamers binnenstromen, schrijf ik deze column. Normaal zit ik vol met ideeën maar nu staar ik naar een leeg beeldscherm

De gemeenteraad
Columns - 1 mrt, 09:37

De gemeenteraad

Op 16 maart aanstaande staan de gemeenteraadsverkiezingen weer voor de deur. Misschien niet direct een juridisch spannend onderwerp, maar toch wil ik hier dit keer wel aanda..

Toekomst
Columns - 22 feb, 09:00

Toekomst

Best wel een beetje teleurgesteld gestemd schrijf ik dit stukkie. Onze jaarlijkse reünie op de Weissensee is weer niet door gegaan

Ik sloeg iemand dood
Columns - 15 feb, 08:48

Ik sloeg iemand dood

Enigszins bevooroordeeld had ik mij als kerkganger op weg begeven naar de jeugddienst met als thema ‘Darwin vs. God

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

DIGITALE KRANT